Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

"Πατριωτικό"κάλεσμα

"Πατριωτικό "κάλεσμα από αρχισυνδικαλιστή της ΠΟΣΥΠΠΟ ενάντια στους "απαράδεκτους αρχαιολόγους" όπως μας γράφει και μας στέλνει μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τη συνέχεια των Ελλήνων από τους Μινωίτες στους σύγχρονους Έλληνες. Αυτός άλλωστε όλα τα ξέρει. μας παραθέτει και πηγές να μάθουμε εμείς οι απαράδεκτοι.
Τέτοια φαινόμενα, από συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ μάλιστα, φανερώνουν ότι η ακροδεξιά ατζέντα του Καρατζαφέρη υιοθετείται πια για τα καλά όχι μόνο από τις πολιτικές ηγεσίες των δύο κομμάτων,αλλά και από τους συνδικαλιστικούς ηγέτες τους. Έχει ψήφους το πρ΄γμα σκέφτονται και γέρνουν τη βάρκα στα ακροδεξιά.
Σε λίγο θα υπαγορεύουν και τι θα πουν οι επιστήμονες. Γι΄αυτά πρέπει να παλεύουμε να τα καταδικάζουμε συνάδελφοι και όχι για ανούσια συντεχνιακού τύπου ζήτήματα.
"Tο πνεύμα παρά πόδα" λοιπόν! Nα υπερασπίσουμε την επιστημονική κοινότητα και την ελεύθερη έκφραση της επιστημονικής άποψης.
που καταντήσαμε!

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Για το τρόπο πρόσληψης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ο "παλιός" προλαβαίνει το συμβασιούχο πριν εισχωρήσει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία χωρίς γραπτό διαγωνισμό.


        Μαθαίνω ότι στη προηγούμενη συνεδρία του ΔΣ του ΣΕΑ οι αρχαιολόγοι ασχολήθηκαν με το τρόπο πρόσληψης στην αρχαιολογική Υπηρεσία. Αναπτύχθηκε ένας έντονος διάλογος ο οποίος θα επεκταθεί και στα μέλη του συλλόγου,τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν απόψεις.


      Μαθαίνω ότι κάποια μέλη του ΔΣ επιμένουν στις γραπτές εξετάσεις, όπως επίσης και στις γραπτές εξετάσεις ξένης γλώσσας και όχι μόνον για να γίνουν οι αορίστου αρχαιολόγοι μόνιμοι.

       Μαθαίνω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι, μάλιστα κάποιοι από αυτούς επιτυχόντες με γραπτό διαγωνισμό μάλιστα κατήγγειλαν ως απαράδεκτο και ψυχοφθόρο αυτή τη μέθοδο πρόσληψης.


        Μαθαίνω ότι θα έχει συνέχεια η κουβέντα.

...α και διαβάζω σε ιστολόγιο ύβρεις προς τους συναδέλφους του ΔΣ.


       Είναι ντροπή άνθρωποι του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ να φέρονται με τέτοια χυδαιότητα. Πρωτοστατούν οι "φανατικοί" του γραπτού διαγωνισμού που τοποθετούν τους εαυτούς τους παρ' Αρείω Πάγω, αλλά στην ουσία σιτίζονται από το Πρυτανείο και δεν το λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους. Όπου Πρυτανείο η Υπηρεσία την οποία Υπηρετούν και δεν τους Υπηρετεί. Ας το καταλάβουν. Δεν είναι στρατηγοί των θεμάτων στην εποχή του Ηρακλείου.


ΥΓ:Δε χρειάζεται να πω ότι είμαι υπέρ της μονιμοποίησης των εκτάκτων συναδέλφων και της καθιέρωσης ενός τρόπου πρόσληψης,χωρίς γραπτές εξετάσεις. Έτσι απλά!