Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Για το τρόπο πρόσληψης στην Αρχαιολογική Υπηρεσία

Ο "παλιός" προλαβαίνει το συμβασιούχο πριν εισχωρήσει στην Αρχαιολογική Υπηρεσία χωρίς γραπτό διαγωνισμό.


        Μαθαίνω ότι στη προηγούμενη συνεδρία του ΔΣ του ΣΕΑ οι αρχαιολόγοι ασχολήθηκαν με το τρόπο πρόσληψης στην αρχαιολογική Υπηρεσία. Αναπτύχθηκε ένας έντονος διάλογος ο οποίος θα επεκταθεί και στα μέλη του συλλόγου,τα οποία θα κληθούν να καταθέσουν απόψεις.


      Μαθαίνω ότι κάποια μέλη του ΔΣ επιμένουν στις γραπτές εξετάσεις, όπως επίσης και στις γραπτές εξετάσεις ξένης γλώσσας και όχι μόνον για να γίνουν οι αορίστου αρχαιολόγοι μόνιμοι.

       Μαθαίνω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι, μάλιστα κάποιοι από αυτούς επιτυχόντες με γραπτό διαγωνισμό μάλιστα κατήγγειλαν ως απαράδεκτο και ψυχοφθόρο αυτή τη μέθοδο πρόσληψης.


        Μαθαίνω ότι θα έχει συνέχεια η κουβέντα.

...α και διαβάζω σε ιστολόγιο ύβρεις προς τους συναδέλφους του ΔΣ.


       Είναι ντροπή άνθρωποι του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ να φέρονται με τέτοια χυδαιότητα. Πρωτοστατούν οι "φανατικοί" του γραπτού διαγωνισμού που τοποθετούν τους εαυτούς τους παρ' Αρείω Πάγω, αλλά στην ουσία σιτίζονται από το Πρυτανείο και δεν το λαμβάνουν καθόλου υπόψη τους. Όπου Πρυτανείο η Υπηρεσία την οποία Υπηρετούν και δεν τους Υπηρετεί. Ας το καταλάβουν. Δεν είναι στρατηγοί των θεμάτων στην εποχή του Ηρακλείου.


ΥΓ:Δε χρειάζεται να πω ότι είμαι υπέρ της μονιμοποίησης των εκτάκτων συναδέλφων και της καθιέρωσης ενός τρόπου πρόσληψης,χωρίς γραπτές εξετάσεις. Έτσι απλά!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Επιμελητά,

εάν όλες οι χιλιάδες εκτάκτων μπουν αδιακρίτως στην Υπηρεσία, τί θα γίνει με τις επόμενες γενεές αποφοίτων; Θα πρέπει να κλείσουν άραγε τα αρχαιολογικά τμήματα;

Πιστεύεις ότι όλοι είναι εξίσου ικανοί, έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και το ίδιο επιστημονικό ενδιαφέρον; Μην ξεχνάμε ότι η Υπηρεσία (πρέπει να) είναι επιστημονικός φορέας.

Νομίζεις ότι το διακλαδικό ψηφοδέλτιο της Ενωτικής ενισχύει τις θέσεις της; Δηλαδή, έχουμε τα ίδια ακριβώς αιτήματα, πέρα από το φλέγον της μονιμοποίησης, με εργάτες, συντηρητές, σχεδιαστές;

Με δεδομένο ότι ο γραπτός διαγωνισμός έχει πολλά τρωτά και διαβλητά σημεία, αλλά και ότι στις τελευταίες μονιμοποιησεις προσκομίστηκαν μαζικά πλαστά δικαιολογητικά προϋπηρεσίας και αναπηρίας, πώς σκέφτεσαι αυτόν τον τρόπο πρόσληψης στην υπηρεσία;

Με εκτίμηση,

Χαιρεφάνης

επιμελητής αρχαιοτήτων είπε...

Αγαπητέ chairephanes
Αρχικά….Για την Ενωτική κίνηση δε μπορώ ακριβώς να σου πω δεν είμαι ο αρμόδιος, αλλά δεν έχει κλαδικό ψηφοδέλτιο η Ενωτική στους μονίμους αρχαιολόγους στο ΣΕΑ ή στους εργάτες και στους συντηρητές;
Παρακάτω:
Είναι χιλιάδες οι έκτακτοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία ή εκατοντάδες;Θα πεις μικρή σημασία. Χιλιάδες είναι οι απόφοιτοι… Πως θα πιάσουν δουλειά αυτοί με τον ανεπίτρεπτο γραπτό διαγωνισμό που προσλαμβάνει κάθε 10 χρόνια 100 άτομα; Αυτή είναι η λύση;

Δεν υπάρχουν άνθρωποι εξίσου.Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Στην πλειοψηφία τους ναι πιστεύω ότι είναι ικανοί, έχουν ευαισθησίες και πολλοι από αυτούς επιστημονικό ενδιαφέρον αν λάβω υπόψη τα μεταπτυχιακά τους και τα διδακτορικά τους...απόδειξη του πλήθους αυτών που τα κατέχουν από το τελευταίο γραπτο διαγωνισμό, όσο και από την τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ.
Εγώ δε γνωρίζω περιπτώσεις με(για κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) πλαστά δικαιολογητικά προϋπηρεσίας και μάλιστα μαζικά όπως λανθασμένα ισχυρίζεσαι (άλλωστε η δήλωση του προϊσταμένου/ης ότι ο τάδε εργαζόμενος εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες δε λαμβάνονταν υπόψη ούτε από το Υπηρεσιακό συμβούλιο, ούτε από τον ΑΣΕΠ με το τελευταίο νόμο εξ όσων γνωρίζω.) πολύ περισσότερο αναπηρίας… άλλωστε ο λόγος αναπηρίας δε σε μονιμοποιεί στο δημόσιο… μπορεί κάποιοι παλιά να εισχώρησαν με πλαστά δικαιολογητικά προϋπηρεσίας με απλή δήλωση του εφόρου (μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι υπέρμαχοι του γραπτού διαγωνισμού), αλλά σήμερα αυτό δεν έγινε. Ψάξε το και τα ξαναλέμε! Περιμένω και στοιχεία δηλαδή για την απόδειξη της μαζικότητας που βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλους τους εργαζόμενους. Το mail είναι ορατό, αλλά και η σελίδα μου.
Εγώ θα ήθελα να τοποθετηθούν περισσότεροι από το χώρο για τον τρόπο πρόσληψης.
Στο νου μου έχω διαμορφωμένη άποψη και είναι μακριά από οποιονδήποτε γραπτό διαγωνισμό… θα περιμένω λίγο και θα κάνω ξεχωριστή ανάρτηση.
Ανταποδίδοντας την ερώτηση. Εσύ ποιος πιστεύεις ότι πρέπει να είναι ο τρόπος πρόσληψης;
Με εκτίμηση

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Επιμελητά,

απολογούμαι για την καθυστερημένη απάντησή μου λόγω χρονικής πίεσης.

Για το ανεκδιήγητο στιλ (πάρα) πολλών μονίμων που έχουν ύφος στρατηγών των θεμάτων την εποχή του Ηρακλείου θα συμφωνήσω απόλυτα. Ιδίως όταν σε πολλές περιπτώσεις βγάζουν κόμπλεξ έναντι νέων, συμβασιούχων συναδέλφων που έχουν διαβάσει σαφώς παραπάνω από τους ίδιους.

Επί της διαδικασίας πρόσληψης:

Το απαράδεκτο με τον διαγωνισμό είναι ότι γίνεται ανά 10+ χρόνια. Η διαδικασία παρά τα όποια τρωτά της αυτή τη στιγμή είναι σαφώς λιγότερο διαβλητή από αυτήν της μονιμοποίησης που επιτυγχάνεται αδιακρίτως βάσει των μηνών προϋπηρεσίας και διαφόρων άλλων μεθόδων, που έχουν μάλλον να κάνουν με την μάστιγα των πελατειακών σχέσεων στην Ελλάδα.

Σίγουρα η γραπτή εξέταση δεν μπορεί να κρίνει την επάρκεια ενός αρχαιολόγου στο πεδίο, που είναι και το βασικότερο κομμάτι της δουλειάς, δίνει ωστόσο μια εικόνα του τι γνώσεις - βασικές έστω - μπορεί να έχει ο υποψήφιος.

Το θέμα είναι όμως - και εδώ επαναλαμβάνω το ερώτημα - είναι όλοι το ίδιο ικανοί για τη δουλειά και ενδιαφέρονται το ίδιο για αυτήν; Ασφαλώς και όχι κατά τη γνώμη μου. Ούτε έχουν όλοι ευαισθησίες, και αυτό διαφοροποιείται πολύ από το απλό "είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι".

Εφόσον η Αρχαιολογική Υπηρεσία (πρέπει να) είναι φορέας επιστημονικός, τα άτομα που την στελεχώνουν πρέπει με κάποιον τρόπο να επιλέγονται, επ'ουδενί όμως "έτσι απλά".

Γιατί "έτσι απλά" έχει καταντήσει η Αρχαιολογική Υπηρεσία στο χάλι που βρίσκεται τώρα, και κυρίως γιατί, πάλι "έτσι απλά", μας κράζουν εκτός / εντός Ελλάδας ότι δεν δημοσιεύουμε, ότι καταστρέφουμε αρχαία κλπ.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι εξετάσεις είναι ένας ανεπαρκής και σε πολλά λανθασμένος τρόπος επιλογής του κατάλληλου προσωπικού.

Σε μια εποχή που οι μεταπτυχιακές σπουδές έχουν γίνει τόσο εύκολα προσβάσιμες, ο υποψήφιος για την Αρχαιολογική Υπηρεσία πρέπει κατά βάση να κρίνεται με βάση το επιστημονικό του έργο, δηλαδή τις δημοσιεύσεις.

Ξέρω ότι αυτό ακούγεται πολύ θεωρητικό, αλλά ανέφικτο δεν είναι σε καμία περίπτωση, υπό την έννοια ότι καθηγητές (με σοβαρό συνήθως επιστημονικό έργο διορθώνουν τα γραπτά στον ΑΣΕΠ), οπότε η δημοσίευση αποκαλύπτει πολλά περισσότερα από μια απλή εξέταση, την έκβαση της οποίας καθορίζουν συχνότατα παράγοντες εξωεπιστημονικοί και καθαρά προσωπικοί.

Η μαζική μονιμοποίηση από την άλλη βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους πάντες, από τους εξαίρετους και καλούς έως τους πιο ανίκανους για την δουλειά. Δεν χρειάζεται νομίζω και ιδιαίτερη απόδειξη για αυτό. Επιπλέον αποκλείει τους νεώτερους που δεν είχαν την τύχη να πληρούν τα -συνήθως χρονικά - κριτήρια που τίθενται εκάστοτε για την μονιμοποίηση.

Για τις περιπτώσεις προσκόμισης πλαστών δικαιολογητικών, και λοιπών μεθόδων αθέμιτων για την επίτευξη της μονιμοποίησης, γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις. Το θέμα θα έπρεπε να απασχολήσει το ίδιο το Κράτος που επιλέγει, συνεπώς δεν θα μπω σε διαδικασία να τις κατονομάσω. Αναφέρομαι απλώς στην ύπαρξή τους, για να ενισχύσω το άδικο της μονιμοποίησης.

Ἐπειτα, κόσμος που δούλευε χρόνια, και είχε προσφέρει πραγματικό έργο αποκλείστηκε από την μονιμοποίηση, λόγω προϊσταμένων που δεν ανανέωσαν συμβάσεις στον κρίσιμο χρόνο κλπ. Άρα η μονιμοποίηση και η γραπτή εξέταση εμπεριέχουν το περιπτωσιακό / τυχαίο, με την πρώτη να το έχει πολύ πιο έντονο, αφού δεν προϋποθέτει απολύτως τίποτα εκτός από προϋπηρεσία (πραγματική ή πλαστή) και καλή σχέση με τους προϊσταμένους σου, που ιδανικά πρέπει να συνδικαλίζονται, ώστε να υφίσταται και η δέουσα δικτύωση.

Όσο για τον τελευταίο ΑΣΕΠ, ο "φάκελος", λόγω ελληνικών δεδομένων, είναι μια επίσης διαβλητή πρακτική, ιδίως από τη στιγμή που συνοδεύεται με την εντοπιότητα. Είναι ένας φάκελλος με φωτογραφίες βασικά, εξαιρετικής τεχνικής και κάλλους και χωρίς "κόκκινα μάτια" (φαντάζομαι με εννοείς). Συχνά διακρίνεται και η σημαία του κόμματος στη φωτογραφία αυτή :p

Κλείνοντας το σεπτό αυτό σεντόνι, πιστεύω ότι για όσους δουλεύουν δεκαετίες, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, όσοι όμως έχουν 2-3 συμβάσεις δεν μπορούν να κατοχυρώσουν μονιμοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Για την ώρα πρέπει να καταργηθεί το άδικο 24μηνο, που ήδη έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Εμείς, είμαστε έτοιμοι να υπαναχωρήσουμε από το αίτημα για μαζική μονιμοποίηση και να προτείνουμε κάτι ορθολογικότερο και σαφέστερα αξιοκρατικό;

Ή, αντιστρέφοντας το παραπάνω ερώτημα, αν το Κράτος βάλει όρο ο αιτών εργασία επί συμβάσει να παραιτείται από το αίτημα της μονιμοποίησης, αλλάζοντας παράλληλα επί το ευνοϊκότερο το σύστημα των προσλήψεων, είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε κάτι τέτοιο;

Unknown είπε...

Έχω συμβάσεις 25 χρόνια τώρα στο ΥΠΠΟΑ και είμαι επιτυχουσα στον γραπτό ΑΣΕΠ 2004.
Ποια η γνώμη σας? Δεν πρέπει κάποτε να τελειώσει αυτό? Ζητάω να γίνουν προσλήψεις από αυτόν τον πίνακα επιτυχόντων. Έλεος πια....όλοι μπαίνουν από τα παράθυρα τόσα χρόνια...

Unknown είπε...

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβαλας -Θασου