Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΥΠΠΟ ΒΔ ΕΛΛΑΔΑΣ & ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΑΡΤΑΣ & ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Αν και αργά αλίευσα από το ιστολόγιο ένα ΥΠΠΟτης για μία συμβασούλα το παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά τη μακρά πορεία των πανελλαδικών κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΥΠΠΟ, παρά τις επανειλημμένες συναντήσεις των εκπροσώπων των Σωματείων με τη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η εξεύρεση λύσης στα μακροχρόνια προβλήματα των εργαζομένων, αλλά και στην ίδια τη λειτουργία του Υπουργείου, παραμένει ζητούμενο. Η κατάθεση της περιώνυμης τροπολογίας που «έλυσε όλα τα αιτήματα» των εργαζομένων, μόνο όσους δεν γνωρίζουν τα πραγματικά προβλήματα του ΥΠΠΟ μπορεί να πείσει. Τα κενά, οι ασάφειες, αλλά και τα χρονικά όρια που θέτει ως προϋποθέσεις, δεν καλύπτουν με κανένα τρόπο το αίτημα για πληρωμή όλων των εργαζομένων, καθώς εξαιρούν ένα μεγάλο μέρος συναδέλφων, που εργάζονται ήδη με ασφαλιστικά μέτρα. Για όλα τα υπόλοιπα αιτήματα, τα οποία παραμένουν μεν βασικά, αλλά επιμελώς αποσιωπούνται, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την επίλυσή τους. Παραμένει αναπάντητο το τι θα γίνει με το 24μηνο, με τους μακροχρόνια εργαζομένους, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση του ΥΠΠΟ, τις ανύπαρκτες τακτικές διαδικασίες προσλήψεων, τις αδιαφανείς προσλήψεις συμβασιούχων, τα τεράστια κενά στο Οργανόγραμμα του Υπουργείου, κυρίως στις Περιφερειακές Υπηρεσίες, τα Μουσεία που υπολειτουργούν, τους αφύλακτους αρχαιολογικούς χώρους. Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας και το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας και Πρέβεζας, σεβόμενοι τις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος, τη συνδικαλιστική αλληλεγγύη και την καταστατική τους υποχρέωση για την υπεράσπιση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων όλων των μελών τους και όχι μόνο ενός μέρους αυτών, δεν προδίδουν τον κοινό αγώνα που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν με τα υπόλοιπα Σωματεία σε Αθήνα και Περιφέρεια. Θεωρούμε ανεπίτρεπτη και καταδικαστέα τη μεθόδευση που οδήγησε στη διαφοροποίηση της στάσης του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων της Αθήνας. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, καθώς δεν προέκυψε λόγος αναστολής των κινητοποιήσεων. Ο Σύλλογος Συμβασιούχων ΥΠΠΟ ΒΔ Ελλάδας και το Σωματείο Εργαζομένων στην Αρχαιολογία Άρτας και Πρέβεζας , συμμετέχουν αγωνιστικά στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που κήρυξε η ΠΟΕΙΔΔ, από την Τέταρτη 18.03.2009 μέχρι την Παρασκευή 20.03.2009.
Διεκδικούμε:
Άμεση κατάργηση των περιοριστικών διατάξεων του Π.Δ. 164/2004.
Αμεση εύρεση λύσης για την πληρωμή των εργαζομένων με ασφαλιστικά μέτρα.
Άμεση πλήρωση του Οργανογράμματος του ΥΠΠΟ.
Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (επιστημονικό, τεχνικό, εργατοτεχνικό, φυλακτικό) με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια.
Επέκταση του Οργανογράμματος και για τα έργα, που εκτελέστηκαν μέσω του Γ’ ΚΠΣ και αναμένεται να αποδοθούν στο κοινό.
Κατάργηση των προσλήψεων με αδιαφανή τρόπο μέσω της Γενικής Διεύθυνσης και θέσπιση πλαισίου, που θα διασφαλίζει την διαφάνεια των προσλήψεων με αντικειμενικά κριτήρια (προϋπηρεσία, προσόντα, εξειδίκευση, εντοπιότητα κ.λπ.).

1 σχόλιο:

vergina2008 είπε...

ΛΕΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΕΡΕΣ ΤΟ ΥΠΠΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΑΝ ΨΑΡΙ 10 ΗΜΕΡΩΝ, ΜΑΣ ΦΑΓΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΦΤΩΧΗ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΠΟ.