Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Για τη δήλωση του Υπουργού!

Για να είμαι εντάξει με τον Υπουργό Πολιτισμού παραθέτω ολόκληρη τη δήλωσή του που αφορά στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων

Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια μικρή μειοψηφία συμβασιούχων – παραβλέποντας ότι η τροπολογία που κατέθεσα έλυσε όλα τα αιτήματά τους - συνεχίζει να προκαλεί απειλώντας με νέες καταλήψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο ΥΠΠΟ, ακόμη και στην Ακρόπολη.
Τους παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού. Και τους προειδοποιούμε ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί το διασυρμό των εθνικών μας μνημείων, στο βωμό νέων απαιτήσεων που οι ίδιοι γνωρίζουν ότι είναι παράλογες!»

Τι βγαίνει μέσα από τη δήλωση του κ. Υπουργού; Ότι έλυσε όλα τα προβλήματα των συμβασιούχων, ότι αυτοί που διαμαρτύρονται είναι μειοψηφία. Μάλιστα!
Το βέβαιο είναι ότι η πλειοψηφία του ΔΣ του Σωματείου των εκτάκτων αποφάσισε αναστολή. Αυτοί δε που αποφάσισαν τη διακοπή των κινητοποιήσεων είναι οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ, δηλαδή δικομματική ομοφωνία στο θέμα. Αφού ίσως εξασφάλισαν τη θέση τους με τη τροπολογία , για τους υπόλοιπους δε μας νοιάζει. Και είναι πολλοί σύμφωνα με τις καταγγελίες των συμβασιούχων που δεν εξασφάλισαν τη συνέχιση των συμβάσεών τους, αφού μπαίνει από την τροπολογία χρονική περίοδος. Ακόμη περισσότερο δεν έλυσε το μακροπρόθεσμο ζήτημα της μονιμοποίησή τους.
Γιατί τα λέγει αυτά ο Σαμαράς μετά;;
Απλούστατα για να ξεσηκώσει τη καθεστηκυία τάξη ενάντια στους εργαζόμενους. ενάντια σε κάθε συμβολική κίνηση κλεισίματος αρχαιολογικών χώρων και ιδιαιτέρως της Ακρόπολης. Αυτοί οι οποίοι φωνάζουν (εννοώ κυρίως τους δημοσιογράφους ονόματα) ποτέ δε "σήκωσαν" όπως οι εργαζόμενοι το ανάστημά τους στην υποχρηματοδότηση της αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Αυτοί οι οποίοι εναντιώνονται δεν μπήκαν ποτέ σε καμία αποθήκη αρχαίων να δουν πόσο στοιβαγμένα είναι. Δεν παρακολούθησαν τη δυσκολία των αρχαιολόγων μονίμων , αλλά και συμβασιούχων κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε χώρο. Είναι η στιγμή που οι δημόσιοι υπάλληλοι που τους κατηγορούν "βάζουν" το αυτοκίνητό τους επειδή η Υπηρεσία δεν έχει αυτοκίνητο ή ακόμη χειρότερο τα λιγοστά χρήματά τους (άγνωστο πότε θα πληρωθούν) για να πραγματοποιήσουν αυτοψία. Αυτά δεν τα γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν τα γνωρίζουν. Απλά παρευρίσκονται σε γκλαμουράτες εκθέσεις και εγκαίνια, όπως αυτά που θα γίνουν στο νέο Μουσείο Ακροπόλεως, αλλά και σε άλλα δεκάδες περιφερειακά Μουσεία χωρίς να ψάξουν ότι από πίσω από τη βιτρίνα που βλέπουν υπάρχει αγώνας με προσωπικές θυσίες αυτών που σκοπεύουν να κλείσουν ή κλείνουν την Ακρόπολη. Μιλάνε για διασυρμό συμφωνώντας με τον Υπουργό κάνοντας στη μπάντα γεγονότα που πραγματικά διασύρουν το τόπο μας, την υπόθεση Βατοπεδίου, την υπόθεση Siemens, το χρεωμένο κράτος, την ανεργία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα stage και πολλά άλλα στα οποία δεν αναφέρονται.
Αναμένουμε νέες δηλώσεις του υπουργού και του κράτους των δημοσιογράφων
ΟΜΩΣ:
Αναμένουμε τη ΝΙΚΗ των συναδέλφων. Θα ρθει να είστε σίγουροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: