Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μετά τη στοχοθεσία, η κατά τύπον αξιολόγηση και οι απολύσεις ante portas     Δεν πέρασε πολύς καιρός από την στοχοθεσία που κάθε υπηρεσία συμπλήρωσε κατά το πώς το φαντάστηκε με ένα αλαλούμ «στόχων», σήμερα δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ το ερωτηματολόγιο που θα λάβει κάθε δημόσιος  υπάλληλος για να το συμπληρώσει, (ήδη έφυγαν από το ΥΔΜΗΔ προς όλα τα υπουργεία) ώστε να πραγματοποιηθεί η κατά τύπο και επίφαση αξιολόγηση. (βλ.εικ.1-2)
Πρώτες παρατηρήσεις
Κι αυτό το σοβαρό έγγραφο-ερωτηματολόγιο, εφόσον είναι έγκυρο και το τελικό όπως δημοσιεύεται, οι δημόσιοι υπάλληλοι καλούνται να το συμπληρώσουν σε χρόνο ρεκόρ, πριν ακόμη πάρουν χαμπάρι για το που ακριβώς και γιατί βάζουν την υπογραφή τους.
Ανάμεσα στις ερωτήσεις που εμπεριέχει το ερωτηματολόγιο υπάρχουν και κάποιες εντελώς παγίδα. Να κάποια παραδείγματα: Τι σημαίνει για παράδειγμα η ερώτηση: Περιγράψτε ποιος είναι κατά την άποψή σας ο σκοπός της θέσης εργασίας, δηλαδή απαντήστε στο ερώτημα γιατί αυτή υπάρχει. Και γιατί υπάρχω; και όσο υπάρχεις θα υπάρχω που λεει και το άσμα; Δηλαδή με λίγα λόγια πρέπει ν’ αποδείξουμε γιατί υπάρχουμε ως αρχαιολόγοι συντηρητές, εργάτες, διοικητικό προσωπικό και εν τέλει η αρχαιολογική υπηρεσία με επιχειρήματα που να πείθεται η τασκ Φορς του Ραϊχενμπανκ, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης;
Στις ερωτήσεις για την Επίλυση των προβλημάτων δίνονται επιλογές που θα απαντήσουμε σε μία ή σε όλες; Για παράδειγμα οι αρχαιολόγοι μπορούν ν’ απαντήσουν σε όλα τα κουτάκια.  Είναι δυνατόν να μην χρησιμοποιήσουν νόμους; Οι εργάτες ανασκαφών τι πρωτοβουλίες να πάρουν αν δεν ρωτήσουν τον εποπτεύοντα ανασκαφής;
Στις ερωτήσεις για την εμπειρία καλούνται οι υπάλληλοι ν’ απαντήσουν αυτοί πόσο χρόνο θεωρούν ικανοποιητικό ως εμπειρία πριν ή μετά τη κάλυψη της θέσης; Ζητούν δηλαδή οι συντάκτες του ερωτηματολογίου χωρίς να γνωρίζουν (ή κάνουν ότι δε γνωρίζουν) ως φαίνεται τη δημόσια διοίκηση να πουν οι δημόσιοι υπάλληλοι αν μ’ ένα μήνα ή ένα χρόνο μαθαίνει κάποιος αρχαιολόγος ανασκαφή, καταγραφή, διεκπεραίωση εγγράφων, προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ; Ή αν ένας εργάτης έχει μάθει να σκάβει να φτυαρίζει να μεταφέρει; Ή αν ένα συντηρητής αντιμετωπίζει με πλήρη επάρκεια τα αρχαία αντικείμενα; Ή αν ένας λογιστής έχει μάθει να βγάζει προκηρύξεις κλπ,κλπ.;
Και το ερωτηματολόγιο στο τέλος το υπογράφει ο προϊστάμενος με τις απόψεις του. Αν συμφωνεί έχει καλώς, αν όχι, τι γίνεται;
Αλλά ας μείνουμε ως εδώ στα παραδείγματα.
Ο πρώτιστος στόχος της κυβέρνησης και των λοιπών μνημονιακών δυνάμεων και παπαγάλων τους είναι οι απολύσεις. Το ερωτηματολόγιο είναι μια επικάλυψη.
Πρέπει άμεσα τα συνδικαλιστικά όργανα, η ΑΔΕΔΥ αλλά και εκείνα του ΥΠΠΟ να εκφέρουν δημόσια την άποψή τους για το ερωτηματολόγιο, ώστε να δώσουν τη κατεύθυνση για τη συμπλήρωσή τους αλλά κι αν αυτή ακόμη θέλουμε να γίνει.  Δεν πρέπει να αργοπορήσουμε γιατί πολύ γρήγορα οι συνάδελφοι θα το συμπληρώσουν όπως νομίζουν και οι υπόλοιποι θα μείνουν έκθετοι ,πλεονάζοντες αποχωρούντες.

Ο εχθρός βρίσκεται ante portas. 

 © Επιμελητής

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διορίσθηκα, ως Πτυχιούχος Μόνιμος Υπάλληλος, ΝΠΔΔ, μετά από επιτυχία μου στον Πανελλήνιο Δημόσιο Διαγωνισμό

Στο ΝΠΔΔ που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας και ως εκ τούτου με ενδεχόμενες παράνομες προσλήψεις και αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων.

Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, που ζητά το υπουργείο, σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση θα είναι αναξιόπιστο. Αυτό είναι ο νέος Καιάδας για να σώσουν την οικογενεικρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις "φαμίλιες",τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο). Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ. Είναι αστείο να ζητά το υπουργείο συμλήρωση ερωτηματολογίου, για το τι κάνει υπάλληλος-θύμα των πιο πάνω και μάλιστα με την επιβεβαίωση των προϊσταμένων, δηλαδή της ίδιας της οικογενειοκρατίας κ.λπ.!!!!!!!!

Μετά από προσωπική οδυνηρή εμπειρία μου, που λαμβάνει χώρα τα τελευταία περίπου 2,5 έτη, ως υπάλληλος, εκθέτω τις απόψεις μου για τα εξής:

Επιβάλλεται άμεσα η Νομοθετική ρύθμιση για την προστασία του εργαζόμενου από: Την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying):

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ηθικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο. Στην Ελλάδα για να τεκμηριωθεί νομικά το mobbing είναι δύσκολο με την υπάρχουσα νομοθεσία!

Και είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση της εργασιακής παρενόχλησης, καθώς επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες δείχνουν ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης άρχισαν να περιλαμβάνουν στις νομοθεσίες τους προβλέψεις για την ηθική παρενόχληση από το 1990 και ύστερα. Πολύ σημαντικό στοιχείο είναι πως σε κάποιες χώρες, αιτία για να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση αποτέλεσαν επιστημονικές έρευνες σχετικά με το φαινόμενο, οι οποίες έτυχαν μεγάλης απήχησης και ενδιαφέροντος π.χ., η Σουηδία, η Γαλλία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Μεγάλη Βρετανία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Γερμανία κ.λπ. Επίσης και σε άλλες χώρες υπάρχει νομοθεσία στην οποία μπορεί να καταφύγει ο εργαζόμενος που έγινε στόχος κακομεταχείρισης, όπως η Αυστραλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ κ.λπ.

Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, θα πρέπει άμεσα να γίνει νομοθετική ρύθμιση, για την προστασία των μαρτύρων για την διαφθορά. Τούτο εξάλλου ζητά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνον έτσι θα αποκαλυφθούν οι επίορκοι, ώστε να διωχθούν.

Α. Π.

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!!Α. Π.


Ανώνυμος είπε...

@Α.Π

Διάβασα τα σχόλιά σας και θα 'θελα να κάνω κάποιες παρατηρήσεις:
Εξ όσων διαβάζω είστε αντίθετος/η με το σχετικό ερωτηματολόγιο γιατί οδηγεί όπως λέτε σε ανθρωποθυσίες. Ως εδώ καλώς.
Πέφτετε όμως στο ίδιο λάθος να χρησιμοποιείτε και σεις την ίδια λογική μ' αυτούς που κατηγορείτε. Να γίνω πιο σαφής. Το ερωτηματολόγιο δεν ξεχωρίζει τους μονίμους από τους αορίστου χρόνου. Η σφαγή θα αφορά όλους μας. ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ! Όποιος κοιμάται ύπνο απονήρευτο, καλό θα είναι να ξυπνήσει.
Σε όλες τις υπηρεσίες υπάρχουν κλίκες και περιβάλλοντα διαφορετικά που έχουν μαθει εδώ και χρόνια να κάνουν καλά τη δουλειά τους ως διαδρομιστές των υπουργείων,(θα ακολουθήσει οσονούπω εμπεριστατωμένη ανάρτηση).
Οι αορίστου χρόνου στην αρχαιολογική υπηρεσία, όσο γνωρίζω, διέθεταν για τη μονιμοποίησή τους, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και την προυπηρεσία τους των οποίων ο τελικός έλεγχος ανήκε στον ΑΣΕΠ. Εως τότε δηλ.το 2004 μόνο μια φορά πραγματοποιήθηκε γραπτός διαγωνισμός μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, στον οποίον συμμετείχα κι εγώ. Πλειάδα ικανών συναδέλφων αορίστου χρόνου στελεχώνουν την υπηρεσία. Δεν γνωρίζω λοιπόν σε ποιους αναφέρεστε.
Χαίρομαι ιδιαίτερα που μιλάτε για..."την ηθική παρενόχληση (mobbing) & τον εκφοβισμό και την εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying)" Ετσι για να μη θεωρούν κάποιοι ότι στο δημόσιο περνάνε ζωή και κότα.
Η συλλήβδην καταγγελία της κομματοκρατίας που συνήθως την ταυτίζουν με την πολιτικοποίηση και τον υγιή συνδιακλισμό,(κορυφαίο παράδειγμα υγιούς συνδικαλισμού, οι παρεμβάσεις του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για σειρά γεγονότων με αποκορύφωμα τη διατήρηση των αρχαίων στο Μετρό θεσσαλονίκης) Επομένως η απόλυτό τητά σας δεν με βρίσκει σύμφωνο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιος τόσα χρόνια έκανε ρουσφέτια και ποιοι κυβερνούσαν αυτή τη χώρα.Δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Εχθρός μας δεν μπορεί να είναι ο διπλανός συνάδελφός μας,αλλά η ανάλγητη εξουσία που ετοιμάζει ανθρωποθυσίες και ο κάθε λογής υπηρέτης της, που σιωπά,που υπακούει,που διατάζει υφισταμένους ακολουθώντας τηνίδια πρακτική.
Ευχαριστώ

©Επιμελητής

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΗΤΑΝ ΚΑΙΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΘΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΟΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΤΙΣ ΚΛΙΚΕΣ, ΤΙΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ, ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΝΟΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ!!!Ανώνυμος είπε...

Μια συμβουλή στον κ. Α.Π. Ας μην κάνει κοντόφθαλμη κριτική σε συναδέλφους. Του. Αν έχει στοιχεία για παράνομες προσλήψεις ας τα προσκομίσει. Αλλά απ’ όσο καταλαβαίνω μάλλον προσωπική εκτίμηση είναι. Πας μη μόνιμος βάρβαρος.

ΥΓ: Το επόμενο σχόλιό του ας είναι με μικρά γράμματα. Ενοχλεί αισθητικά.

Γ.Κ

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο!!!!! Τα ζητά δηλαδή από επίορκες διοικήσεις, που με πλήρη γνώση έκαναν παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Προφανώς και θα απαντήσουν ότι δεν υπάρχουν πλαστά δικαιολογητικά, αφού αντιθέτως θα αυτοκαρφώνονται, θα βρεθούν να έχουν διαπράξει εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος. Πρέπει να σταλούν επιτόπου επιθεωρητές. Δεν το κάνουν!!!!!! Στο τέλος θα μας πουν ότι έγινε έρευνα (για το θεαθήναι), για να μας κοροϊδέψουν πάλι. Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν είναι μόνον τα πλαστά πτυχία, η μεγάλη κομπίνα έχει γίνει με ψεύτικες προϋπηρεσίες στο Δημόσιο, βάσει των οποίων προσλήφθηκαν ως αορίστου χρόνου συγγενείς τους. Τούτο εντέχνως αποσιωπάται, διότι εκεί είναι το πραγματικό πρόβλημα. Αν θέλουν πραγματικά να τους πιάσουν, να δουν τι ασφάλιση είχαν με την ψεύτικη προϋπηρεσία τους!!! Διάφοροι επίορκοι υπέγραφαν ψεύτικες βεβαιώσεις για δήθεν προϋπηρεσία, εν γνώσει των επίορκων αρμοδίων, της συνδικαλιστικής αλητείας και των επίορκων διοικήσεων!!! Αυτά που λένε είναι για να αποφύγουν να ξεσκεπαστεί η κομπίνα των μαϊμού προϋπηρεσιών. Επίσης για την οικογενειοκρατία δεν μιλάνε. Η οικογενειοκρατία έχει κατακλίσει υπηρεσίες με παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, που αποτελούν ομάδες κρούσης διαφθοράς, διαπλοκής και ανομίας. Δεν στέλνουν επιθεωρητές, ούτε καν για υπηρεσίες για τις οποίες έχουν γίνει καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αόριστου χρόνου!!!! Φτάνει πια τόση υποκρισία και αθλιότητα!!!! Καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου έχουν γίνει, μην κάνουν τα στραβά μάτια οι αρμόδιοι. Άθλιες μεθοδεύσεις για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τις παράνομες προσλήψεις αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν αυτές τις προσλήψεις, τις κλίκες, τις συμμορίες, την διαπλοκή, την ανομία, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς!!!! ΝΤΡΟΠΗ!!!!

ΠΕΡΠΑΤΟΡΟΣ.
Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, με πλαστές προϋπηρεσίες έγιναν παράνομα υπάλληλοι αορίστου χρόνου εργολάβοι στα 60 τους; Γνωρίζετε ότι, σε ΑΕΙ, απασχολούν σε διοικητικά δημοσιογράφους πτυχιούχους, την ώρα που έμπειρους δημοσιογράφους τους απολύουν από την ΕΡΤ κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, αυτοί είναι ομάδες της οικογενειοκρατίας και εμπροσθοφυλακή της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, το Υπουργείο έχει κάνει απογραφή, αλλά αυτά δεν τα βλέπει; Τα θεωρεί φυσιολογικά; Γνωρίζετε ότι, αυτοί και οι επίορκοι καλύπτονται από την οικογενειοκρατία, την συνδικαλιστική αλητεία, τις διοικήσεις που τους προσέλαβαν παράνομα, την διαπλοκή, το κράτος της διαφθοράς; Γνωρίζετε ότι, τους έντιμους και ικανούς υπαλλήλους, που δεν έχουν πλάτες και στηρίξεις, τους έχουν στο «ψυγείο», τους κακομεταχειρίζονται, σκηνοθετούν κατηγορίες, τους χαρακτηρίζουν δήθεν ακατάλληλους κ.λπ., με σκοπό να τους απολύσουν με άθλια τεχνάσματα, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή κ.λπ.; Γνωρίζετε ότι, γι’αυτό τα μαγειρεύουν οι επίορκες διοικήσεις με την ανοχή του τριτοκοσμικού διεφθαρμένου κράτους;
Φυσικά και τα γνωρίζετε, αλλά δεν βγάζετε άκρη με την διαπλοκή που μας κατέστρεψε. Ο ίδιος ο κλέφτης ποτέ δεν θα βρει τον κλέφτη. Θα την πληρώσουν οι έντιμοι που χαλούν την πιάτσα της διαπλοκής, διότι γι’αυτούς είναι επικίνδυνοι! Έχουν αντιστρέψει την πυραμίδα της ηθικής και της λογικής. Το θέμα είναι απλό: Να απολύσουν τους αορίστου χρόνου που προσλήφθηκαν παράνομα τα 13 τελευταία χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες, τους επίορκους αρμόδιους που τους προσέλαβαν, την οικογενειοκρατία!! Ας αφήσουν επιτέλους τα μαγειρέματα ετών και την εκδούλευση!
Τώρα επινόησαν να φύγουν οι πάνω από 50 ετών. Χαρακτηρίζοντάς τους «γερασμένους», ανθρώπους νέους, πτυχιούχους, με εμπειρία και μετά από επιτυχία τους σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό. Εμετικές επινοήσεις, ώστε να σώσουν τους παράνομα προσληφθέντες τα τελευταία 13 χρόνια, με πλαστές προϋπηρεσίες αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, την διαπλοκή, τους κομματικούς στρατούς κ.λπ. Αθλιότητες του τριτοκοσμικού, κουτοπόνηρου και διεφθαρμένου κράτους, με υποβολείς τις επίορκες διοικήσεις, που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες και την συνδικαλιστή αλητεία. Αυτοί κατέστρεψαν την Χώρα μας και συνεχίζουν τα ίδια. Μέχρι σήμερα, και τι δεν έχουν επινοήσει για να σώσουν την στρατιά των παράνομων και τους υψηλά ιστάμενους-επίορκους, που έκαναν αυτές τις άθλιες προσλήψεις. Μιλιά δεν βγάζουν για το βρώμικο καθεστώς της οικογενειοκρατίας, που έχει κατακλύσει ΑΕΙ τα 13 τελευταία έτη. Συνεχίζουν απτόητοι «το έργο τους» πάνω από το πτώμα της Χώρας μας. Κανένας εισαγγελέας δεν ακούει;

ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΝΙΚΟΣ είπε...


Απαντώντας στις απειλές και στο θράσος κάποιων αρμοδίων σχετικά με την προστασία της οικογενειοκρατίας και των παράνομα προσληφθέντων υπάλληλων αορίστου χρόνου σε ΑΕΙ, σας εκθέτω τα εξής:
Ο Ελληνικός Λαός πρέπει να κάνει προσφυγή για τις παράνομες προσλήψεις στο προστατευόμενο ΑΕΙ, που εδρεύει στην Αθήνα (είναι κάποιο από τα μεγάλα).
Καμιά απολύτως προστασία στο βρώμικο κατεστημένο. Να διωχθούν οι επίορκοι που έκαναν τις άθλιες προσλήψεις αορίστου χρόνου συγγενών, με πλαστές προϋπηρεσίες.
Έμαθαν στην προστασία και απειλούν.
Κύριοι της Κυβέρνησης, τροποποιώντας τον υπερψηφισμένο από την Βουλή Νόμο για τα ΑΕΙ, κρατήσατε τους πρυτάνεις και βλέπετε τα αποτελέσματα (τα οποία και, άλλωστε ήταν αναμενόμενα)!
Στην προσφυγή που λένε ότι θα κάνουν, θα πουν ότι, έκαναν παράνομες προσλήψεις; Θα πουν για την διαπλεκόμενη οικογενειοκρατία κ.λπ.;
Από τις άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι, άραγε, «παιδιά ενός κατωτέρου Θεού»;
Ποιοι είναι αυτοί, που δεν θα απαντήσουν στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου; Θα είναι πάντα καθεστώς; Είναι υπεράνω κάθε νομιμότητας; Κάνουν αντάρτικο;
Να διωχθούν οι παράνομοι του άθλιου ΑΕΙ και να μπουν στην φυλακή μαζί με αυτούς που τους προσέλαβαν.
Ο Ελληνικός Λαός δεινοπαθεί εξαιτίας τους. Τέρμα πια στις αθλιότητες.
ΝΙΚΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ είπε...

ΟΜΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΑΕΙ! Σε κάποιο από τα μεγάλα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Αθήνα, έχει γίνει πληθώρα παράνομων προσλήψεων υπαλλήλων αορίστου χρόνου, με πλαστές προϋπηρεσίες κ.λπ., που είναι συγγενείς καθηγητών, υπαλλήλων κ.λπ. ημετέρων. Η οικογενειοκρατία ελέγχει τα πάντα. Αποτελούν κλίκες, ομάδες κρούσης, διαπλοκής, διαφθοράς, απάτης, εκλέγουν διοικήσεις, υπηρεσιακά συμβούλια, συνδικαλιστές κ.λπ. Χρόνια απολαμβάνουν περίεργη ατιμωρησία, κάλυψη, δρουν ανεξέλεγκτοι, με ενέργειες κατά του δημοσίου συμφέροντος. Έχουν κλειδώσει τα κτίρια (και με αλυσίδες!!!), παρεμποδίζοντας τους εκτός ομάδων κρούσης να εισέλθουν στο γραφεία τους. Δεν στέλνουν τα προσόντα υπαλλήλων στο Υπουργείο «με το έτσι θέλω». Δεν επιτρέπουν εγγραφές πρωτοετών. Αποτελούν, χρόνια τώρα, δομημένες ομάδες οικογενειοκρατίας, με διαρκή δράση, που αποσκοπεί στην διάπραξη άνομων πράξεων. Συνθλίβουν τους εκτός οικογενειοκρατίας-ομάδων, αν τους θεωρήσουν εχθρούς για τις πράξεις τους.
Έκκληση στην Κυβέρνηση, άμεσα να επεκτείνει την εξάρθρωση οργανωμένων ομάδων που διαπράττουν επαναλαμβανόμενα εγκλήματα κατά του δημοσίου συμφέροντος σε όλο το Δημόσιο.
ΑΓΓΕΛΟΣ