Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Για το θέμα του προεδρείου στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Στις πρόσφατες εκλογές του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στάλθηκε ένα καθαρό και ηχηρό μήνυμα ανανέωσης του Συλλόγου, σε μια κατεύθυνση περισσότερο ανεξάρτητη, μαχητική και δυναμική, ενάντια στην πολιτική του Μνημονίου, ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενάντια στην πολιτική των ατελείωτων περικοπών των αποδοχών και των δικαιωμάτων μας (όταν το Μέγαρο Μουσικής επιχορηγείται με 95 εκ. ευρώ !!!!)

Εκλογές 2011

Εκλογές 2008

διαφορά

έδρες 2011

έδρες 2008

ΕΑΚ

247

159

+ 88

6

4

ΕΣΔΑ

243

367

-124

6

8

Πρωτοβουλία

106

106

2

2

ΝΕΚΙΑ

54

51

+3

1

1

ΔΑΣ

9

-

-

-

Κακαβάς

18

-

-

-

Έγκυρα

677

683

-5

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που της αναλογούν μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών, κάλεσε δημόσια όλους τους συνδυασμούς να συγκροτήσουν από κοινού αγωνιστικό, διαπαραταξιακό Προεδρείο, με βάση πολιτικό πλαίσιο 7 βασικών σημείων-προτάσεων για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΕΑ σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Τρίτη 29.3.2011, δεν κατέληξε στη συγκρότηση προεδρείου, κυρίως επειδή η ΕΣΔΑ ανέγνωσε με τελείως διαφορετικό τρόπο τα αποτελέσματα των εκλογών, θεωρώντας ότι η θέση του προέδρου πρέπει να μοιραστεί εξ ημισείας ανάμεσα σε αυτήν και την ΕΑΚ, χωρίς να μπει σε περαιτέρω συζήτηση.

Η ΕΑΚ θεωρεί ότι είναι πολύ επικίνδυνο σε αυτήν τη συγκυρία, όταν η κυβέρνηση ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να κόψει μισθούς και συντάξεις, όταν ετοιμάζεται να εφαρμοστεί το fast track εις βάρος των μνημείων, όταν το ΥΠΠΟΤ ετοιμάζεται να αλλάξει –άγνωστο προς ποια κατεύθυνση- τον Οργανισμό, ο Σύλλογος να μη λειτουργεί γιατί οι παρατάξεις ερίζουν για τα αξιώματα. Για αυτό, και αφού συζητήσαμε, μετά από δημόσια πρόσκληση, με τους άλλους συνδυασμούς, καταθέτουμε και πάλι την πρόταση μας για συγκρότηση ενωτικού, αγωνιστικού προεδρείου στο πλαίσιο των 7 σημείων της πρότασής μας και των κοινών αιτημάτων του ΣΕΑ, με κατανομή των εδρών του ΔΣ βάσει αυτού που ψήφισαν οι συνάδελφοι: Πρόεδρος και Ταμίας από την ΕΑΚ, Αντιπρόεδρος Α’, Γραμματέας και Οργανωτικός Γραμματέας από την ΕΣΔΑ, Αντιπρόεδρος Β΄ από την Πρωτοβουλία και Αναπληρωτής Γραμματέας από τη ΝΕΚΙΑ.

Εκτιμούμε ότι η πρόταση αυτή θα μπορούσε να γίνει ομόφωνα δεκτή από όλες τις παρατάξεις του ΔΣ. Η λειτουργία του Συλλόγου, όμως, είναι πιο σημαντική από την αέναη επιδίωξη της ομοφωνίας, γι’ αυτό η ΕΑΚ δηλώνει ότι, στη βάση του πολιτικού πλαισίου που έχει καταθέσει, θα συμμετέχει και σε προεδρείο που θα ψηφιστεί από την πλειοψηφία, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο Δ।Σ. να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μη συνεχίσουν στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων την παρελκυστική πολιτική που εξυπηρετεί μόνο την πολιτική ηγεσία! Ο ΣΕΑ πρέπει άμεσα να λειτουργήσει μαχητικά και αγωνιστικά σύμφωνα με τις επιταγές των μελών του και τις ανάγκες της συγκυρίας!


Καλούμε όποιον-α ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το νέο Δ.Σ. του ΣΕΑ για τη συγκρότηση Προεδρείου,

Κυριακή 10/4 στις 6 μμ στα Γραφεία του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: