Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών στον ΣΕΑ, ο suigeneris εκτός ορίων! Τουλάχιστον αυτός το δηλώνει!

Μετά το αποτέλεσμα των εκλογών του ΣΕΑ και
την πρωτιά της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης
διακρίνετε τις σκηνές που ακολούθησαν
στους "υψηλούς" κύκλους των αρχαιολόγων
σε μελανόμορφη παράσταση πάντα

Αφορμή για το σημείωμά μου ήταν ένα κείμενο το οποίο διάβασα στο ιστολόγιο του suigeneris που διαχειριστής του είναι ο gkav.

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, ούτε έχω διάθεση να το καταστήσω προσωπικό, αλλά ούτε όμως και να δώσω πιστοποιητικά του «καλού αρχαιολόγου» σε κανέναν από τους συναδέλφους από καμιά παράταξη όπως κάνει στο κείμενό του ο εν λόγω κύριος. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί, όχι οι απόψεις του, για τους συναδέλφους του ο συγκεκριμένος είναι κατακριτέος. Ο τίτλος suigeneris που δίνει στον εαυτό του, το ύφος του 1000 καρδιαναλίων που υιοθετεί από αυτό το ιστολόγιο και η μη ιδιότητά του εδώ και χρόνια ως μέλος του ΣΕΑ δεν του δίνουν άλλοθι. Αντίθετα τον καταστούν συκοφάντη των μελών του πιο ιστορικού συλλόγου. Ο λόγος του μειώνει το κύρος του ως επιστήμονα και άνθρωπου, τουλάχιστον μπροστά στα δικά μου μάτια. Και λυπάμαι γι αυτό!

Προχωρώντας θα σας πω το γιατί, επιλέγοντας με προσοχή μια-μία τις λέξεις μου.

Ήρθαν λοιπόν, όπως φαίνεται διαφορετικά τα πράγματα σ' αυτές τις εκλογές, για κάποιους στον ΣΕΑ. Θέλω να σημειώσω ότι στο κείμενό του ο suigeneris συμπεριφέρεται με ελιτίστικο, μισαλλόδοξο, βάναυσο και ανεπίτρεπτο τρόπο απέναντι σε συναδέλφους με κάποιους από τους οποίους ίσως συνεργάζεται καθημερινά. Καλό θα είναι να τους δείξει την εν λόγω ανάρτησή του για να γνωρίζουν οι άμοιροι ότι δεν τους συγκαταλέγει στους αρχαιολόγους. Αλήθεια που; Στους αρχιτεχνίτες, στους εργάτες που απλά τυγχάνει να είναι πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης; Τελείωσαν τα ψέματα. Οι παλιοί συμβασιούχοι είναι συνάδελφοί του εν λόγω κυρίου suigeneris! Είτε ανήκει ,είτε όχι στον ΣΕΑ είναι συνάδελφοί του.

Ποιοι ήρθαν λοιπόν" στα πράγματα " στο ΔΣ στον ΣΕΑ; Η ΕΑΚ… (γιατί οι υπόλοιποι ήταν την προηγούμενη ) δύσκολα τα πράγματα ε; Τον καταλαβαίνω! Κι όταν ξαναδιαβάζω το κείμενό του το βλέπω σε κάθε λέξη του, σε κάθε πρότασή του! Όμως στο κείμενό του suigeneris επιπλέον πέφτει σε αντιφάσεις. Η ΕΣΔΑ δε τα έκανε καλά λέει, γι αυτό τιμωρήθηκε. Γιατί όλοι όμως πήγαν στην ΕΑΚ; Γιατί δεν πήγαν σε άλλη παράταξη; Σαν κι αυτή ας πούμε, που απευθύνεται λίγο ποιο κάτω και υποτίθεται δεν έχει σχέση; Λέει καθαρά και ανερυθρίαστα « πλέον στην ηγεσία του συλλόγου βρίσκονται άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν σχέση με την αρχαιολογία.»

Αν εννοεί τα μέλη της ΕΑΚ (μιας και δεν μπορώ να ασχοληθώ για τα μέλη των άλλων παρατάξεων) ο suigeneris πέφτει πολύ-πολύ-πολύ έξω. Επιπλέον ακόμη μία αντίφαση του: Πολλοί από αυτούς έχουν ΔΙΑΚΡΙΘΕΙ στο γραπτό διαγωνισμό του 2004 τον οποίον με θέρμη υποστηρίζει ο suigeneris . Τι λεει γι αυτούς; Οι υπόλοιποι διακρίνονται καθημερινά στην εργασία τους ή είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων. Τι αλήθεια λεει σ΄αυτούς; Μια πρώτη ματιά στην πρώτη δωδεκάδα μας και θα καταλάβει τι εννοώ. Οι υποψήφιοί μας έχουν μάλιστα αυτό που δεν είχαν άλλοι. Συνδυάζουν τον ακτιβισμό και την επιστήμη. Ναι τον ακτιβισμό που σνομπάρει ο suigeneris γιατί ενδιαφέρονται για τον Ανθρωπο, αλλά και γιατί ενδιαφέρονται για την επιστήμη. Χωρίς τους Ανθρώπους δεν υπάρχει ούτε Επιστήμη. Ποιοι είναι εκείνοι στους οποίους απευθύνει να μετρήσουν την ευθύνη τους; Οι 106, τους οποίους θεωρεί απριόρι τους μοναδικούς επιστήμονες; Η ΝΕΚΙΑ, επειδή τους θεωρεί ίσως, λανθασμένα, αδύναμο κρίκο; Πάλι θα γυρίσουμε στο παλιό σχήμα: Αορίστου-Μόνιμοι (με διαγωνισμό); Έχουμε πολύ σοβαρότερα ζητήματα! Η ΕΑΚ κέρδισε γιατί δεν επενδύει σε παλιές κόντρες, ούτε μπερδεύει την επιστήμη με το συνδικαλισμό. Όλοι ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Πολύ καλά, πάρα πολύ καλά!

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι στα καλύτερα χέρια στη χειρότερη εποχή για τη χώρα και τον Πολιτισμό τον οποίο η σημερινή πολιτική ηγεσία προσπαθεί να τον ταυτίσει με τον Τουρισμό. Τσολιαδάκια έκανε τα μνημεία μας! Ευτυχώς η ΕΑΚ δε θα συμφωνήσει με την πολιτική ηγεσία για τη διάλυση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και το πέρασμά της στις περιφέρειες, με το fast track, και ότι άλλο ετοιμάζει η πολιτική ηγεσία. Δε θα περάσει ο οποιοσδήποτε οργανισμός έτσι εύκολα. Γι αυτό και η ανησυχία.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση η πρώτη δύναμη μετά τις τελευταίες εκλογές είναι εγγυητής. Εγγυητής των διαφανών διαδικασιών που πρέπει να ακολουθήσει ο Σύλλογος. Εγγυητής της πάλης, ώστε κάθε αρχαιολόγος να παλέψει ώστε ο σύλλογος να είναι όλων των αρχαιολόγων. Όχι των αρχαιολόγων οι οποίοι καθημερινά εξυψώνονται δια της συμβολής του κατόπτρου τους, ούτε δια της συμβολής των άμοιρων συμβασιούχων, αλλά και αορίστου χρόνου υφισταμένων τους ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: