Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Οι 300 οι οποίοι θα γίνουν 1000; Ένας αντιπαραλληλισμός!



Συνήθως χρησιμοποιούμε τον αριθμό 300 του Λεωνίδα για να επισημάνουμε  το θάρρος των αρχαίων Ελλήνων στην προσπάθειά τους ν’ αντιμετωπίσουν τον Περσικό Στρατό. Όμως σύμφωνα με όλες τις πηγές εκτός από τους 300 Σπαρτιάτες, ήταν μαζί τους και 400 Θεσπιείς, 400 Θηβαίοι και ακόμα λίγοι Έλληνες. Μας κάνουν αμέσως περίπου πάνω από 1100 υπερασπιστές του στενού των Θερμοπυλών.

Γιατί «ιστορικολογώ» αυτή την ώρα; Πραγματοποιώ κατά κάποιον τρόπο έναν αντιπαραλληλισμό, γιατί αφουγκραζομαι κάποια πράγματα.

Η πολιτική ηγεσία θέλοντας να χρησιμοποιήσει  τον αριθμό 300 προς διαθεσιμότητα από το ΥΠΠΟΑ υποβαθμίζει τα σχέδιά της στα μάτια μας, γιατί αποκρύβει αυτούς που έρχονται οι οποίοι πιθανώς θα ξεπεράσουν τον αριθμό 1000 κατά πολύ στη τελική έκβαση με την δημιουργία του οργανισμού. Μην αυταπατάσθε συνάδελφοι του ΥΠΠΟΑ, όπως γίνεται παντού στο δημόσιο η πολιτική ηγεσία δρα ως «μηδίσαντες» εντολοδόχοι του Περσικού στρατού=Τρόικας,μνημονίων. Δεν είμαι από κείνους που αποδέχονται ότι οι κυβερνώντες κάνουν απλά και μόνον ότι τους λέει η τρόικα και τα μνημόνια. Αντίθετα πιστεύω ότι «μηδίζουν» κατ’ εξακολούθηση και μετά από ώριμη και συνειδητή σκέψη.

Τέτοια πολιτική έχουν.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ μιλάει για 300 per;ipoy από τον Πολιτισμό και από τον Αθλητισμό ενώ στην πραγματικότητα έχει ήδη ετοιμάσει την κατάσταση ώστε να τεθούν σε διαθεσιμότητα πλήθος κόσμου.

Η τελική έκβαση της Περσικής εκστρατείας τότε ήταν ανεπιτυχής για τον Ξέρξη. Οι λόγοι είναι σε όλους μας γνωστοί. Υπήρξε ενότητα των Ελλήνων απέναντι σ’ έναν κοινό εχθρό. Ακολούθησαν οι μάχες των Πλαταιών και της Μυκάλης και η τελική νίκη των Ελλήνων.

Κάπως έτσι πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν και οι εργαζόμενοι στο ΥΠΠΟΑ την εκστρατεία απολύσεων στο υπουργείο μας. Μαχητικοί και ενωμένοι. Οποιοσδήποτε εφησυχασμός μας αυτή την ώρα θα μας οδηγήσει στην ολοκληρωτική ήττα μας χωρίς να προλάβουμε να φωνάξουμε το «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»

Η 48ωρη απεργία που προκηρύχθηκε (18-19/9)πρέπει να αποτελέσει την πρώτη μάχη η οποία θα φέρει θετικά αποτελέσματα για μας. Η καθολική συμμετοχή μας είναι αναγκαία να υψώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς και άλλους κλάδους. Γιατί διαφορετικά θα γραφούμε στην ιστορία σαν 300 που έφυγαν από το ΥΠΠΟ και στο τέλος δε θα βγάζουμε άκρη με το πόσους απολύθηκαν.

Η τελική νίκη είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων. Μια κυβέρνηση που δε δίνει δεκάρα για την υγεία, τη τοπική αυτοδιοίκηση, τον πολιτισμό δε μπορεί και δεν πρέπει να την αφήσουμε να έχει τύχη.

Αντί για το «Μολών λαβέ» προς ώρας μπορώ να χρησιμοποιήσω μια φράση του συρμού: «Ξυπνήστε!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: