Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Ο Απολογισμός του Επιμελητή για το 2013



Διάγραμμα επισκεψιμότητας του ιστολογίου από το Μάιο του 2007 έως σήμερα

Το 2013 ήταν ένας έντονος χρόνος για όλους μας. Το υπουργείο μας βρέθηκε στο στόχαστρο της τρικομματικής και μετά της δικομματικής κυβέρνησης. Αρκετοί συνάδελφοί μας βρέθηκαν εκτός υπηρεσίας με χαρακτηριστικό τον αποκεφαλισμό της ειδικότητας των σχεδιαστών. Και απ’ ότι φαίνεται έπεται συνέχεια. Στο χέρι μας είναι να το αποτρέψουμε!

Σύμφωνα λοιπόν με το στατιστικό χάρτη επισκεψιμότητας το ιστολόγιο «Εφορεία Αρχαιοτήτων μια διαφορετική Εφορεία...» επισκέφτηκαν κατά το έτος 2013 18675 αναγνώστες. Οι μήνες που παρουσιάζουν υψηλή επισκεψιμότητα είναι οι:  Φεβρουάριος, Απρίλιος  Μάιος Ιούλιος και Σεπτέμβριος. Τους περισσότερους επισκέπτες συγκεντρώνει ο μήνας Σεπτέμβριος. Αναρτήθηκαν 19 κείμενα (λίγα για τις εποχές που ζούμε) και αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά τους μήνες που υπήρξε υψηλή επισκεψιμότητα το Φεβρουάριο αναρτήθηκε μόνο ένα κείμενο που αφορούσε τα αρχαία στο Μετρό Θεσσαλονίκης  και αυτό έχει μεγάλη σημασία αφού οι επισκέπτες ανήλθαν στους 1027. Τον Απρίλιο αναρτήθηκαν 3 κείμενα από τα οποία θα μου επιτραπεί να ξεχωρίσω  το προσωπικό κείμενο «το μόνο της ζωής μου ταξείδιον…», τον Μάιο 5 αναρτήσεις, με κείμενο αφιερωμένο στην απεργία των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν το ίδιο διάστημα σε εξέλιξη, τον Ιούλιο 2 αναρτήσεις που αφορούσαν τις εξελίξεις στα εργασιακά στο ΥΠΠΟΑ με χαρακτηριστική την ανοιχτή επιστολή στον υπουργό κ. Κυρ. Μητσοτάκη και τον Σεπτέμβριο 3 αναρτήσεις που ακολούθησαν τις προαναγγελλόμενες απολύσεις και διαθεσιμότητες καθώς και τις κινητοποιήσεις των Συλλόγων μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το μήνα Οκτώβριο κατά τον οποίον πραγματοποιήθηκε η τελευταία ανάρτηση με θέμα τη θέση της κ. Παναγιωταρέα στο ΥΠΠΟΑ με το τίτλο «Εσπίκαιρα» συγκέντρωσε 632 επισκέπτες.

Το ιστολόγιο αν και το είχε υποσχεθεί δεν κατάφερε να δημοσιεύσει ακόμη κάποια εργασία αμιγώς εργασιακού περιεχομένου, αν και βρίσκονται ακόμη κάποια κείμενα συναδέλφων στο ηλεκτρονικό συρτάρι. Επιμένουμε και εμμένουμε στην προσπάθεια και στην πρόσκληση για δημοσίευση εργασιών. Επίσης εξ αιτίας του φόρτου εργασίας δεν κατάφερε ν’ ακολουθεί όλα τα γεγονότα.

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι κατά το 2013 το ιστολόγιο έγινε γνωστό σε πολλούς συναδέλφους και απέκτησε πολλούς αναγνώστες.

Ευχαριστώ όλους τους αναγνώστες για την εμπιστοσύνη τους και τα καλά τους λόγια, ακόμη ευχαριστώ κι εκείνους που δύσπιστα στέκονται απέναντί του εξ αιτίας της ανωνυμίας του. Ελπίζω το 2014 να βρισκόμαστε ως Εφορεία Αρχαιοτήτων πολύ πιο κοντά  στα εργασιακά προβλήματα, αλλά και στα επιστημονικά ενδιαφέροντα των συναδέλφων. Ας είναι το 2014 για όλους μας  έτσι όπως το επιθυμούμε.

ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

 © Επιμελητής Επιμελητόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: