Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Για την κ. Θερμού...



Αξιότιμη κ. Θερμού
Απευθύνομαι σε σας, μιας και έχετε αναλάβει εργολαβικά τη διαστρέβλωση των αποφάσεων του ΣΕΑ και την επίθεση στην πρόεδρό του, συνάδελφο Δέσποινα Κουτσούμπα.  Ξεκινήσατε με τη γλαφυρή περιγραφή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για τη συζήτηση της καμπάνιας του συλλόγου. Και μιλώ για την απαγόρευση προβολής στη τηλεόραση από το ΚΑΣ της διεθνούς καμπάνιας του Συλλόγου του ΣΕΑ. Από κει ξεκινήσατε την επίθεση στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Τα μέλη του ΚΑΣ πλην της κ. Βλαζάκη έμειναν «εμβρόντητα» μας πληροφορείτε ως έγκριτη δημοσιογράφος στο Βήμα. Η κ. Βλαζάκη ως γενική διευθύντρια γιατί δεν έμεινε εμβρόντητη; Δεν το εξηγείτε. Σας φαντάζομαι κ. Θερμού εσάς και μερικούς άλλους να κάθονται σ’ ένα γραφείο και να λογοκρίνουν μ’ ένα κόκκινο στυλό.  Πόσο θα το θελατε αυτό. Δε μου το βγάζετε από το μυαλό. Απλά δε το ομολογείτε και περνάτε απευθείας στην πράξη. Κατόπιν η επίθεση συνεχίστηκε  και από άλλους παρατρεχάμενους με την πλήρη στοχοποίηση της προέδρου του ΣΕΑ συνάδελφου Δ. Κουτσούμπα, ότι είναι λέει μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Από πού κι ως που σε ένα δημοκρατικό καθεστώς η πολιτική ταυτότητα, η άποψη αποτελεί ψόγο; Παραλλήλως κάποιος/α Αθ. Ρίτα, δημοσιογράφος κ αυτή, ζητεί παραστατικά από το ΣΕΑ για τις δραστηριότητές του. Μετά από τη συνέντευξη της προέδρου στο USA Today εξανίσταστε πάλι η κ. Θερμού και καλείτε με θέρμη (ποια είστε δηλαδή;..θα τρελαθούμε εντελώς! Μήπως είστε εκπρόσωπος της Γραμματείας Πολιτισμού;) να περάσουν οι πολίτες από την πύλη του Αδριανού γιατί δε κινδυνεύουν να πέσουν τα μνημεία παραχαράσσοντας παράλληλα τη συνέντευξη της πρόεδρου Δ. Κουτσούμπα.
Πραγματοποιείτε κ. Θερμού μια γενική επίθεση στο ΣΕΑ, επίθεση που είναι αποτέλεσμα μείγματος διαπλοκής της εξουσίας και ΜΜΕ με εντεταλμένους δημοσιογράφους να βγάζουν τη βρώμικη δουλειά. Έχουν γνώση οι φύλακες.
Αλήθεια γιατί αυτή η πρεμούρα «κάποιων» από σας για τις θέσεις του ΣΕΑ; Είναι απορίας άξιο(;). Κάποιες διαπιστώσεις: Ναι οι αποφάσεις του ΣΕΑ είναι ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και οι κκ. δημοσιογράφοι ή οι ψευδοδημοσιογράφοι τύπου «Α.Ρίτα» έχουν στρατευθεί ενάντια σε οτιδήποτε τους χαλάει τη σούπα. Μια επισήμανση στους κυρίους /ες αυτούς. Ο φασισμός δεν είναι πάντοτε η Χρυσή Αυγή και μόνο. Ο φασισμός είναι η παραπληροφόρηση, η λογοκρισία, η παραχάραξη, η εντεταλμένη υπηρεσία, η διαπλοκή, που φέρνουν σε θέση ισχύος τον πολιτικό βραχίονα του φασισμού. Κυρία  Θερμού οφείλεται να ζητήσετε από την πρόεδρο του ΣΕΑ μια συνέντευξη πρόσωπο με πρόσωπο. Χωρίς να γνωρίζω ιδιαιτέρως τη συνάδελφο Πρόεδρο, εσάς καθόλου, είμαι βέβαιος ότι η Δ. Κουτσούμπα δεν πρόκειται ν’ αρνηθεί μια τέτοια συνέντευξη και πολύ περισσότερο ν’ αρνηθεί ν’ απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. Αλλά χρειάζετε τόλμη κ. Θερμού ν’ αντικρύσετε από κοντά και να ρωτήσετε τους εκπροσώπους του ΣΕΑ. Οφείλετε  κ. Θερμού να μάθετε όχι αυτά που σας λένε να πείτε, αλλά αυτά που γίνονται στο ΣΕΑ από πρώτο χέρι.. Κυρία Θερμού, δημοσιογράφος του Βήματος, θα πρέπει να σταματήσετε να είστε ωτακουστής των διαδρόμων της Μπουμπουλίνας και συνομιλητής προσώπων που επιλεκτικώς συνομιλείτε συχνά και κατέχουν υψηλές θέσεις. Με τον τρόπο σας, ελπίζω εν αγνοία σας κ. Θερμού, προωθείτε δυστυχώς τολμώ να πω, έναν άτυπο φασισμό σε βάρος μιας ομάδας εργαζομένων που τα δίνουν όλα για να υπηρετήσουν με το καλύτερο τρόπο τον πολιτισμό. Θα πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορεί να ισοπεδώνεται ένας κλάδος για να περάσουν με ευκολία μέτρα όπως απολύσεις, νέα οργανογράμματα διάλυσης της υπηρεσίας  κλπ.  Βεβαίως ακολουθείτε, ως υπάλληλός του ΔΟΛ που είστε, την πολιτική του που ταυτίζεται απολύτως με τη Τροϊκανή πολιτική, εσωτερικού και εξωτερικού. Αυτό κάνουν άλλωστε και οι συνάδελφοί σας Πρετεντέρης, Καψής κλπ κλπ. Είστε αλήθεια συνεπής ως προς τον εργοδότη σας.
Περιμένω από ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΑ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων τους. Να υπερασπιστούν τη συνάδελφο πρόεδρο, γιατί μ’ αυτό τον τρόπο θα υπερασπιστούν και τις αποφάσεις του ΔΣ, αφού μονοτετοιες μεταφερει η πρόεδρός του. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση τους θέτει σε κίνδυνο όχι τον ΣΕΑ, αλλά ολόκληρο το κλάδο, την ίδια την αρχαιολογική υπηρεσία.

συναδελφικά
Ε.Ε, «Δημοσιογράφος»

Δεν υπάρχουν σχόλια: