Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ,ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ


Πριν από δύο εβδομάδες, η άρτι αφηχθείσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τυμπανοκρουσίες περί «αξιοκρατίας», εξήγγειλε ουσιαστικά την απόλυση όλων των ελαστικά εργαζόμενων από τον δημόσιο τομέα. Συμβασιούχοι, συμβασιούχοι έργου, ωρομίσθιοι, STAGE, εργαζόμενοι με πολύχρονη προϋπηρεσία θα βρεθούν στο δρόμο, χωρίς προοπτική επαναπρόσληψης, για να κλείσουν δήθεν οι μαύρες τρύπες του δημοσιονομικού ελλείμματος!
Στην ίδια γραμμή πλεύσης και ο νέος Υπουργός Πολιτισμού Π.Γερουλάνος, που αρνιόταν μέχρι και τις 30/10 να δεχτεί το Σωματείο Συμβασιούχων και να πάρει θέση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι απολυμένοι λόγω 24μήνου, απλήρωτοι με ασφαλιστικά, ενταγμένοι στην τροπολογία, ή με πόσους άλλους τρόπους συμβασιούχοι του ΥΠΠΟΤ. Μετά τη μαζική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή έξω από το ΥΠΠΟΤ και την κατάληψη που ακολούθησε, ήρθε η πρώτη νίκη με την ετήσια παράταση των συμβάσεων για όσους εντάχθηκαν στην τροπολογία Σαμαρά. Ο αγώνας όμως δεν σταμάτησε εκεί. Γνωρίζουμε πολύ καλά τα τελευταία χρόνια ότι όλες οι πολιτικές ηγεσίες προσπαθούν να διαιρέσουν τους συμβασιούχους και να διασπάσουν τον αγώνα μας, οδηγώντας όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην απόλυση. Γι’ αυτό η κατάληψη συνεχίστηκε, ώσπου αναγκάστηκε ο ίδιος ο Υπουργός να έρθει στο κατειλημμένο Υπουργείο, να ακούσει το αίτημά μας για μόνιμη και σταθερή εργασία και να ορίσει συνάντηση με το Σωματείο την Τετάρτη 4/11.
Ο Συνδυασμός (ΠΑΣΚΕ) από την αρχή προσπάθησε να σαμποτάρει την κινητοποίηση, ώσπου οι εκπρόσωποί του στο ΔΣ αποχώρησαν από την κατάληψη το Σάββατο. Η ΔΑΚΕ, από την άλλη, προσπαθεί να «αναβαπτιστεί» κινηματικά και να μας κάνει να ξεχάσουμε τα έργα και τις ημέρες της όταν ήταν κυβερνητική παράταξη και τις ανέξοδες υποσχέσεις που μοίραζε δεξιά κι αριστερά για να «μην κουνιέται φύλλο» στο χώρο των συμβασιούχων.
Δεν μπορεί πια κανείς να τρέφει αυταπάτες ότι μόνος του «θα τη βολέψει». Ο μόνος δρόμος που θα μας εξασφαλίσει το δικαίωμά μας στη δουλειά και την αξιοπρέπεια είναι η συλλογικότητα και ο αγώνας, το κίνημα των ανυποχώρητων αιτημάτων όλων των ελαστικά εργαζόμενων. Με αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από τη σχέση και το είδος της εργασίας τους, με συντονισμό με όλα τα σωματεία της ελαστικής εργασίας με αίτημα τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ και την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ στο δημόσιο.
Ο αγώνας τώρα αρχίζει, αλλιώς θα βρεθούμε όλοι στο δρόμο.
Είναι επιτακτική ανάγκη μετά τη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία να γίνει ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του Σωματείου Εκτάκτων, για να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι, να συζητήσουμε και όλοι μαζί να αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος.
Ο ΝΟΕΜΒΡΗΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟΣ
την ανάρτηση πήρα από το ιστολόγιο του αστυάνακτα http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/2009/11/blog-post.html

2 σχόλια:

Πέτρος Κάνος είπε...

«...η πρώτη νίκη με την ετήσια παράταση των συμβάσεων για όσους εντάχθηκαν στην τροπολογία Σαμαρά,...» Αυτοί οι συνάδελφοι είναι χαμένοι έτσι κι αλλιώς από την ώρα που έβαλαν την υπογραφή τους σε εκείνη την κατάπτυστη τροπολογία!!! Δεν γίνονται αγώνες με ευκαιριακές υποχωρήσεις για να λυθούν ζητήματα της μιας στιγμής. Είμαι απλήρωτος, υπερχρεωμένος, στα όρια της κατάρευσης, κι όμως την υπογραφή μου δεν πρόκειται να την βάλω ακόμα κι αν μου «χαρίσουν» την μονιμότητα!!! Το πρόβλημα είναι συνολικό κι αφορά όλους τους συμβασιούχους(προσοχή για συμβασιούχους μιλάω και όχι stagers που τους βαφτίζουν έτσι τα ΜΜΕ και αυτοβαφτίζονατι και οι ίδιοι) με μακρά θητεία στο ΥΠΠΟΤ. Δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα, τι είμαι όλα αυτά τα χρόνια και τι περνάω καθημερινά. Για μένα μια ζωή συναδελφοί μου θα είναι οι συμβασιούχοι και κανένας άλλος!!! Μ' αυτούς μοιράζομαι τις αγωνίες, τις προσδοκίες και τους αγώνες μου!!!

Πέτρος Κάνος είπε...

... Επίσης οι συμβασιούχοι πρέπει να ξυπνήσουν κι άμεσα πριν είναι πολύ αργά!!! Έβαλαν τα STAGE μπροστά ΜΜΕ και αντιπολίτευση, κι όλοι έπεσαν στην παγίδα!!! Είναι θέμα που σαφώς πουλάει στην TV, στις εφημερίδες, στα sites, στα ραδιόφωνα ... Όπως φέρνει και ψήφους στα κόμματα ... Όμως έτσι το διαχρονικό πρόβλημα των πραγματικών συμβασιούχων φθήνει και ξεθωριάζει, περνάει σε δεύτερη μοίρα, αλλά και ομαδοποιείται στην ίδια κατηγορία με τα STAGE, με τα οποία δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Τα STAGE πήραν και παίρνουν με το παραπάνω το bonus τους. Η χαριστική μοριοδότηση της εμπειρίας τους είναι ένα σκάνδαλο, με βάση όλα τα υπόλοιπα παρόμοια προγράμματα του ΟΑΕΔ που παίρνουν φιξαριστά 150 μόρια!!! Και δεν θα μιλήσω για τον τρόπο και τον σκοπό που προωθήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση ... Ούτε για το ότι πρόκειται για κατάρτιση-μαθητεία και όχι για κανονική εργασία, όπως προσπαθεί να περάσει στην κοινωνία. Πρέπει να γίνει κατανοητό απ' όλα τα σωματεία συμβασιούχων του ΥΠΠΟΤ, ότι τα STAGE έχουν κάνει ήδη τεράστια ζημιά στην δρομολόγηση επίλυσης τους μακροχρόνιου προβλήματος όλων των πραγματικά συμβασιούχων. Ήδη δομολογείται η κατάργηση της προσαύξησης του 50% και για τους συμβασιούχους, μια δίκαιη κατάκτηση πολυετών αγώνων ... Προσαύξηση την οποία είχαν αποδεχτεί και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με τις κυβερνήσεις τους, αλλά κι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ... Ένα βήμα μπρος και πέντε πίσω!!! Πρέπει να μπουν σαφείς διαχωριστικές γραμμές σε συμβασιούχους και Stagers, για να μην έχουμε κι άλλες σημαντικές απώλειες, ή ακόμη και ανεπανόρθωτη ήττα ...